6 aandachtspunten om de juiste relaxzetel te kiezen

Bij Keldermans Wonen vind je een zeer uitgebreid aanbod aan relaxzetels. Maar hoe kies je nu het juiste exemplaar? Deze zes aandachtspunten helpen je op weg.

1. Design: relaxen in stijl

Wanneer je een relaxzetel kiest, wil je niet alleen goed zitten, je wilt ook dat je zetel er stijlvol uitziet.

De tijd dat relaxzetels er saai of oubollig uitzagen, ligt ver achter ons. Tegenwoordig bestaan er modellen in de meest uiteenlopende designs. Je vindt dus gegarandeerd een model dat niet alleen lekker zit maar ook perfect aansluit bij je interieur.

Relaxzetels met lift Keldermans Wonen
2. Mobiliteit: met of zonder lift

Wanneer de zetel omhoog kan, spreek je van een ‘sta op’- of een ‘lift’-relaxzetel. Het voordeel van zo’n model? Het verhoogt je mobiliteit als gebruiker: de zetel helpt je om comfortabel te gaan zitten en vlot weer recht te staan.

Het prijsverschil tussen relaxzetels met of zonder lift is eerder klein. Daarom kiezen mensen vaker voor een model met lift.

3. Extra comfort: hoofd- en voetensteun

Je voeten kunnen ondersteuning krijgen van een uitklapbaar voetstuk of een bankje. De meeste relaxzetels hebben een uitklapbaar voetenstuk. Naargelang het model bedien je dat elektrisch of manueel.

Let er bij een manuele relaxzetel op dat het voetenstuk gemakkelijk inklapbaar is. Vooral oudere mensen hebben het hier soms moeilijk mee. In dat geval kies je beter een elektrische relax.

Veel relaxzetels hebben ook een verstelbare hoofdsteun. Je kunt daarbij opnieuw kiezen tussen manuele of elektrische bediening. De hoofdsteun buigt het hoofd licht naar voor zodat je ontspannen tv kunt kijken of een boek kunt lezen. Een elektrisch verstelbare hoofdsteun is  gemakkelijker te bedienen dan de manuele variant.

4. Elektrisch model: een- of tweemotorig

Een eenmotorige elektrische relaxzetel kan hetzelfde als een tweemotorige. Het enige verschil? De volgorde van de functies:

  • Bij een eenmotorige zetel gaat eerst het voeteinde omhoog en dan pas de rug.
  • Bij een tweemotorig exemplaar bedien je de rug en het voeteinde apart, in de volgorde die je wilt.

Groot voordeel van de eenmotorige relaxzetel is de eenvoudige bediening. Tachtig procent van de gebruikers van een relaxzetel met lift kiest dan ook voor een eenmotorig model.

5. Bekleding: levensduur en onderhoud

Qua bekleding kun je kiezen tussen leder, stof en leatherlook.

  • Een lederen relaxzetel heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te onderhouden. Leder biedt je ook een goed zitcomfort.
  • Een stoffen bekleding is niet zo gemakkelijk te onderhouden en verslijt snel. We raden ze daarom minder aan.
  • De bekleding met leatherlook is gemakkelijk te onderhouden maar heeft de kortste levensduur. De bekleding voelt ook snel zweterig aan in de zomer en koud in de winter.
6. Automatisch aanpassen: de Stressless-zetel

Stressless is een bekend merk van relaxzetels. Het wordt gemaakt door het Noorse bedrijf Ekornes.

Een Stressless-zetel biedt een bijzondere combinatie van comfort en design. Hij volgt namelijk spontaan je lichaamsbewegingen, of je nu comfortabel wilt lezen of liggend tv kijkt.

Je hoeft dus niet zelf je gewenste zit- of ligpositie instellen. De hoofdsteun van een Stressless-zetel volgt wat je doet en klapt automatisch naar voren. Het unieke Stressless-mechanisme zorgt ook vanzelf voor de nodige lendenondersteuning.

Wil jij ook graag helemaal relaxed zitten?

Kom dan gerust een kijkje nemen in een van onze toonzalen. Bij Keldermans Wonen vind je zowel manuele als elektrische relaxzetels. Ook de Stressless-zetels kun je uitgebreid testen. Een voorsmaakje van ons aanbod vind je alvast online.

Categorieën: Blog