Een nieuw interieur? 3 tips voor een succesvolle start!

Jouw woon- of slaapkamer in een nieuw jasje steken? Het team van Keldermans Wonen helpt je graag op weg. We geven je alvast enkele tips & tricks zodat je vaak voorkomende fouten kunt vermijden. Samen op weg naar jouw droominterieur!

1. Eerst meubels, dan verf en accessoires

Ken je dat moment als je je hele outfit van kop tot teen op elkaar hebt afgestemd en dan achteraf toch nog ab-so-luut die kleurrijke opvallende oorbellen en handtas wilt aandoen? Inderdaad, teveel van het goede. Dit geldt ook bij het kiezen van het juiste interieur. Je selecteert best eerst de belangrijkste items zoals bed, salon, tafel en kasten alvorens je aan de slag gaat met accessoires en andere details. Focus je op de basiselementen en werk van daaruit vervolgens verder naar het gehele interieur. De best passende verfkleur is immers makkelijker af te stemmen op de kleur van jouw nieuwe zetel, dan andersom.

2. Kill your darlings

Teveel is teveel! Bij het kiezen van het juiste interieur, moet je heel wat keuzes maken. Sla je dat stuk over, dan loop je het risico dat je overvolle leefruimtes creëert. Er is te weinig ruimte én de meest bijzondere elementen komen niet voldoende tot hun recht. Bovendien zorgen teveel spullen voor een onrustig gevoel. Ga dus zeer selectief om met het kiezen van de passende elementen.

3. Eyecatcher

Waar wil je dat onmiddellijk je oog op valt bij het binnenkomen van de kamer? Zorg dat er in elke ruimte een duidelijke eyecatcher aanwezig is. Een speciaal kunstwerk, een bijzonder tafeltje of prachtig vloerkleed? Geef het een plekje waar dit optimaal tot zijn recht komt.

Nog meer stijladvies bij het inrichten van jouw droomhuis? Neem contact op met de winkel van Keldermans Wonen bij jou in de buurt, we helpen je graag verder.

Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met één van onze interieurexperts. Ons interieuradvies is helemaal gratis.

Categorieën: Blog