Familie M.V. kwam bij Keldermans voor een volledige interieurinrichting.

De woning bestaat uit een erg lange smalle ruimte met grote raampartijen.

Voeling hebben met de tuin, de warmte van de houtkachel en het gezellige van de televisie zijn punten wat in dit project erg belangrijk en tegelijk de uitdaging waren.

En standaardopstelling van een hoeksalon of een 3 + 2 was hier niet mogelijk. Door de bepaling van de vormgeving van het salon werd de architectuur van de woning onder de loep gehouden door aslijnen te trekken. De aslijnen worden getrokken via enkele punten zoals de plaatsing van de ramen, de deuren en de muren.

De keuze van 2 bijna identieke kleinere L-vormige salons was gemaakt. De salons worden geplaatst in symmetrie zodat het salon over de gehele woonkamer uitgerokken wordt. De klant geniet in het ene gedeelte van de TV & houtkachel. In het ander gedeelte staat het uitzicht centraal.

Het tapijt heeft hier een belangrijke functie. Doordat het tapijt door beide salons doorloopt wordt het geheel samengebracht tot één salon.

De natuur binnen brengen is in dit project een must. Het kleurgebruik is dan ook zeer rustig gehouden. Lichte kleuren, naturel houten accenten en hier en daar een accentkleur. In zowel de console als de overliggende muur is antraciet de gekozen kleur. Door symmetrie in het interieur te brengen gaan we resoluut voor rust.

De plaatsing van de planten binnenshuis heeft evenzeer een belangrijke rol voor rust van de leefruimte.

Naast een gezellige sfeer zijn er ook enkele (on)opvallende eyecatchers. Niet in kleur, wel in sfeer en pragmatiek. Zowel de grote wandkast als de vitrinekast zijn uitgerust met een sfeervolle module ledverlichting. De vitrinekast is vanaf de tekening volledig op maat ontworpen door de hand van Patrice. Om zoveel mogelijk op te kunnen bergen (achter gesloten deuren) is er gekozen voor kleine deurtjes in plaats van een standaardhoogte van een dressoir (76cm).

Wil jij graag een vrijblijvende afspraak om jouw plannen te bespreken? Boek hier of heb je nog vragen mail naar welkom@keldermans.be

Review:

‘Dag Patrice,

Ik wou je even laten weten dat ondertussen al onze meubels geleverd zijn en dat we heel tevreden zijn met het resultaat.

Hartelijk dank voor jouw advies bij de herinrichting van onze living.

Groeten,

Liesbet’

Categorieën: Projecten