Heerlijk genieten van een charmante chalet in Oostenrijk? Isabelle & Filip klopte aan bij Keldermans om een warme sfeer op niveau te creëren.

De chalet wordt verhuurd als vakantiewoning en dan mag het net een tikje anders en creatiever. Wanneer je op vakantie gaat wil je dan ook een ‘Speciale omgeving’ terecht komen. Met deze insteek begon Patrice aan project Tauernhauss Sonnblick.

Na een persoonlijk gesprek werd er geschetst en een moodboard samengesteld. Eén ding was vanaf de start duidelijk: ‘Het moet de verwachtingen overtreffen’.

Gelijkvloers

Op het gelijkvloers vinden we een polyvalente ruimte waar mensen kunnen genieten van het uitzicht, televisie kijken of gamen. Aan diegene die entertainment willen of vertier willen op een regenachtige dag is er dus zeker ook gedacht. In deze ruimte is functionaliteit belangrijk. Daarom werd er gekozen voor een longchair + 2-zit die omgevormd kan worden tot slaapzetel. De salon is indigo blauw, alsook de raamdecoratie. Het is een stijlvolle kleur met  tijdloze uitstraling. De roestkleurige achterwand geeft een warme gloed doorheen de ruimte.

Polyvalente ruimte

Van de polyvalente ruimte naar de leefruimte waar gezelligheid centraal staat. De magistrale uitzichten spelen hier een belangrijke rol. Wanneer je door de leefruimte wandelt zie je dan ook een kleurenpalet dat volledig in teken staat van de natuur: ‘Licht grijs, bruintinten en groen’. Dit gecombineerd met zwarte accenten. De binneninrichting staat hier des te meer in teken van de buitenbeleving.

De drie type slaapkamers worden in thema ingericht:

Green spirit room

Back to basic room

Subset vibes room

De namen zijn een weerspiegeling van het gevoel bij de kamer.

Maanden voor het project had Patrice een creatief product gezien op Instagram: ‘Behangcirkels’. Dit idee heeft ze vastgehouden tot dat een specifiek project voorbij kwam. Tauernhauss Sonnblick was hier geknipt voor.

De 3 slaapkamers zijn uitgerust met afbeeldingen van bomen. Door het houtgebruik in de architectuur van de chalet was een ‘natuurlijke’ touch een duidelijk gevolg. Isabelle & Filip waren verkocht van een houten wand achter het bed om een Cabin-gevoel te creëren. Patrice vond behangcirkels veel unieker, dus er werd extra gebrainstormd.

Om een creatief geheel te vormen werd er gekeken naar een integratie van de behangcirkel in de houten wand. Je krijgt dan een modern reliëf omdat de behangcirkel dieper ligt dan de planken. Achter de cirkelvormige uitsparing steken we ledverlichting.  Om deze eyecatcher de aandacht te geven wat het verdient, houden we de rest van de kamer sober. We veranderen de accenten (zoals kussens en raamdecoratie) naar het gevoel van de kamer. Voor de nachttafeltjes kozen we voor gladgeschuurde boomstammen. Hierdoor staat wederom de ‘natuurlijke sfeer’ centraal en wordt de aandacht niet van de behangcirkels weggenomen.

Recensie bewoners

Wat vinden Isabelle & Filip?
Het resultaat van de realisatie is boven de verwachtingen. Het project heeft creatieve toetsen zonder het thema uit het oog te verliezen.

Wil je ook persoonlijk interieuradvies?

Maak een online afspraak of kom langs.

Categorieën: Projecten