Wat is het eigenlijk?

Een boxspring is een slaapsysteem dat is opgebouwd uit een box, een matras en eventueel een topper. 

De box wordt gebruikt als onderstel en wordt ondersteund met (koppel)poten. De kern van de box is opgevuld met een bonellvering of een pocketvering. Boxen met pocketveren zijn duurzamer dan deze met bonellvering maar hebben ook een hogere prijs. Pocketveren geven daarbij ook een betere ondersteuning en comfort. 

Bovenop je box komt je matras te liggen. In principe is de keuze van je matras het belangrijkst. Hierbij ga je het merendeel van je slaapcomfort bepalen. 

Bij ons kan je kiezen tussen een pocketverenmatras of schuimmatras. De loze ruimte tussen de pocketveren creëert extra ventilatie in de matras. Daarnaast heeft deze matrassoort een vochtregulerende werking, waardoor de duurzaamheid van de matras wordt vergroot. Ideaal voor wie last heeft van nachtzweten. De schuimmatras biedt een betere drukverlaging van de rug en heeft een grotere dichtheid. Deze is perfect voor mensen met rugproblemen. 

Wil je meer informatie over onze matrassen? Kijk dan op onze pagina’s over pocketveren– of schuimmatrassen.

Boxspring Athena

Als derde laag kan je eventueel opteren voor een topper. Het gebruik van een topper is overgewaaid vanuit Scandinavië en kan verschillende functies hebben. Deze kan gebruikt worden als extra comfortlaag of als correctie op je nieuwe matras. Je nieuwe matras kan bijvoorbeeld in de eerste maanden te hard zijn en dit kan je dan tijdelijk corrigeren met een zachtere topper. 

Soms wordt een topper ook samen met de boxspring aangekocht waarbij de matras mee bekleed wordt in het materiaal van de boxspring. Het enige wat er dan opgemaakt dient te worden is de topper. Dit is gemakkelijker en geeft een mooier uitzicht. 

Om je boxspring helemaal compleet te maken kan  je ook je hoofdbord aanpassen. Bij verschillende boxsprings kan je de vorm, hoogte en kleur kiezen. Zo is je boxspring volledig aan te passen aan je eigen stijl en sfeer in je slaapkamer.

Wat is het verschil met een traditioneel bed?

Het verschil met een bed zit hem eigenlijk in het onderstel. Bij bedkaders bestaat dit uit een lattenbodem. De lattenbodem is opgebouwd uit een aantal houten latten die meegaan met je lichaamsdruk. De box bij een boxspring bestaat zoals hierboven vermeld uit een aantal pocketveren die verdeeld zijn over de gedeeltelijke of de gehele oppervlakte. Een boxspring gaat meestal zachter liggen dan een bedkader met lattenbodem. 

Een ander verschil tussen een bedkader en een boxspring is het uitzicht. Boxspring zijn meestal verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (stof, leder, imitatieleder) en kleuren. Bij bedkaders zijn er vaak minder mogelijkheden tot personalisatie en boxsprings zijn gemakkelijker te integreren in je slaapkamerinterieur. 

Elektrisch of niet?

Een elektrische boxspring is een investering. Maar hij biedt je wel extra gebruiksgemak. Een boek lezen, televisie kijken of ontbijt op bed? In een elektrisch verstelbaar bed verloopt het veel comfortabeler.