Pocketverenmatras

Wat is een pocketverenmatras?

Een pocketverenmatras is gevuld met stalenveertjes die afzonderlijk zijn verpakt in hoesjes. De hoesjes zorgen ervoor dat iedere veer zich apart kan aanpassen aan de druk die wordt uitgeoefend op de matras. Om de hoesjes bij elkaar te houden wordt de matras omringt door schuimrubber.

Belangrijke criteria bij het kiezen van een pocketverenmatras

Als vuistregel geldt ‘Hoe meer pocketveren hoe beter’. Het aantal veren is een belangrijk criterium als je voor een pocketverenmatras kiest. Zo bepaalt het aantal veren hoe nauwkeurig de matras zich aanpast aan de lichaamsvorm. Het aantal pocketveren in de matras bepaalt dus voor een groot gedeelte het comfort. Als vuistregel geldt: Hoe meer veren er per m² in de matras zitten, des te meer wordt het lichaamsgewicht over de matras verdeeld.

Daarnaast is de dikte van de afdeklagen in combinatie met een bedbodem passend bij u als individu erg belangrijk om bij stil staan. De afdeklagen komen bovenop de pocketveren. Deze afdeklagen zorgen absorberen lichaamsvocht, bieden ook comfort en zorgen voor de juiste lichaamsverdeling.

Waarom kies je best voor deze matras?

Het grote voordeel van de pocketverenmatras is de ventilatie. Een pocketverenmatras is ideaal voor iemand die het snel te warm heeft en veel transpireert. De matras zorgt voor een optimale luchtcirculatie en het lichaamsvocht wordt efficiënt afgevoerd.

 

Een ander belangrijk voordeel is dat de matras zich helemaal aanpast aan je lichaam. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van de rug. Pocketverenmatrassen die afgedekt zijn met een extra ‘laag’ van veel kleine pocketveertjes geven een nog betere ondersteuning. Voor mensen die écht hoge eisen stellen aan ondersteuning van de rug is een pocketveren matras niet altijd het optimale. Bekijk dan zeker onze informatie over schuimmatrassen.

Enkele tips

  • Let er vooral op dat de pocktetveren dubbel gehard zijn. Een goedkope pocketverenmatras kan gemaakt zijn van niet dubbel geharde veren waardoor ze snel haar elasticiteit verliest.
  • Indien je een pocketverenmatras combineert met een lattenbodem, controleer dan even of elke veer door een lat ondersteunt wordt.

Wil je graag meer weten? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan onze toonzalen en een van onze medewerkers om advies te vragen.

Of contacteer ons gewoon.