Wat is een pocketverenmatras?

Een pocketverenmatras bestaat uit stalen veren die elk afzonderlijk in een hoesje zitten. Een laag schuimrubber houdt het geheel bij elkaar. Iedere veer kan zich apart aanpassen aan de druk op de matras. 

Kwaliteitscriteria

  1. Het aantal veren bepaalt hoe nauwkeurig de matras zich aanpast aan je lichaamsvorm en dus hoe comfortabel je ligt.
  2. Hoe meer veren er per vierkante meter in de matras zitten, hoe beter je lichaamsgewicht over de matras verdeeld wordt. Als vuistregel geldt dus: hoe meer pocketveren, hoe beter.
  3. Ook de dikte van de afdeklagen is belangrijk. De afdeklagen komen boven op de pocketveren. Ze absorberen lichaamsvocht, bieden comfort en zorgen mee voor de juiste lichaamsverdeling.

Waarom een pocketverenmatras kiezen?

Het grote voordeel? De ventilatie.

Een pocketverenmatras is ideaal als je het snel te warm hebt en veel zweet. De matras bevordert een optimale luchtcirculatie en voert lichaamsvocht efficiënt af.

Nog een belangrijk voordeel: een pocketverenmatras past zich helemaal aan aan je lichaam en zorgt zo voor een goede ondersteuning van je rug. Pocketverenmatrassen die afgedekt zijn met een extra laag van veel kleine pocketveertjes geven een nog betere ondersteuning.

Stel je heel hoge eisen aan de ondersteuning van je rug? Dan is een pocketverenmatras niet altijd de beste oplossing. Kies dan liever voor een schuimmatras.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

  • Let er vooral op dat de pocketveren dubbelgehard zijn. Een goedkope pocketverenmatras gebruikt niet-dubbelgeharde veren en verliest snel haar elasticiteit.
  • Als je een pocketverenmatras combineert met een lattenbodem, controleer dan of elke veer ondersteund wordt door een lat.